Григор Димитров отстрани Фернандо Вердаско във втория кръг на турнира Rogers

...
Григор Димитров отстрани Фернандо Вердаско във втория кръг на турнира Rogers
Коментари Харесай

Григор Димитров обърна Вердаско в Торонто

Григор Димитров отстрани Фернандо Вердаско във втория кръг на шампионата Rogers Cup в Торонтослед победа с 4:6, 6:2, 7:6 (5). Двубоят беше пресечен за над два часа при резултат 4:4 в третия сет поради дъжд.

Това обаче не разстрои играта на българина, който се поздрави с крайния триумф, с което изравни салдото от срещите посред им. Двамата към този момент имат по три победи един против различен, написа Sportal.bg.

Двубоят стартира по най-лошият вероятен метод за Григор - с пробив за противника, който по-късно Вердаско затвърди. Григор завоюва идващото си подаване, след което беше покрай връщане на пробива, само че испанецът избави подаването си. Двамата тенисисти размениха по един бърз сервис гейм, след което при задатък от 5:4 испанецът сервира за продобиване на сета. Той поведе с 40:0, след което реализирира третия си сетбол с ас и завоюва сета с 6:4.

Двамата тенисисти завоюваха подаванията при започване на втория сет, след което Григор реализира пробив в четвъртия гейм, който по-късно затвърди. Българинът проби испанеца и в осмия гейм, като затрудни оптимално Вердаско с мощни форхенди и по този начин изравни резултата в сетовете след 6:2.

Решителният трети сет бе доста оспорван, като испанецът беше покрай пробив в третия и петия гейм, само че българинът съумя да избави подаванията си.

За разлика от Димитров, Вердаско бързо печелеше подаванията си и с лекост изравни  за 3:3. В този миг над корта заваля дъжд, което стана причина мачът да бъде пресечен. След малко заседание сред съдията и супервайзорите дуелът въпреки всичко продължи, а и дъждът не се ускори. Кратката отмора се отрази добре на Григор, който поведе с 40:15, само че Вердаско го изненада с бекхенд по правата и понижи.

Все отново българинът завоюва подаването си, а сетът продължи без пробиви. След оспорвания осми гейм, извоюван от Вердаско, дъждът над корта се ускори и това още веднъж сложи провеждането на мача под въпрос. Този път реферът на корта и супервайзерите взеха решение мачът да бъде преустановен. Все отново след пауза над 2 часа мачът се доигра.

Димитров потегли със сервис гейм и решително, само че след несполучлив удар по правата в навън резултатът стана 30:30. Вердаско на собствен ред направи непредизвикана неточност, като прати топката в мрежата, само че по-късно принуди Григор да прати топката в навън и още веднъж се стигна до тъждество. Сервисът на Григор затрудни оптимално Вердаско, който сгреши и българинът получи преимущество. Григор не съумя да се възползва и още веднъж се стигна до тъждество. Сервисът още веднъж проработи и той взе идната точка с ефектно воле, след което си обезпечи и преднина от 5:4, а Вердаско сервира за оставане в мача. 10-ият гейм стартира с двойна неточност на Вердаско, последвана от топка в навън.

Испанецът се поправя и небрежно изравни резултата до 39:30. Нова негова непредизвикана неточност обезпечи на българина първи мачбол. Колеблива игра на Димитров даде преимущество на испанеца, който съумя да изравни до 5:5. Григор сервира доста решително и взе гейм на нула, като принуждаваше испанеца да бърка. Вердаско също не трепна и по този начин вкара мача в тайбрек. В него Григор сервира пръв, а Вердаско реализира минипробив. Българинът съумя бързо да изравни, само че испанецът още веднъж излезе отпред.

Смяната на полетата пристигна при 3:3 след композиция от мощен сервис и изострен форхенд. Вердаско се опита да повтори разиграването, само че сбърка и минипробивът беше върнат. Топка в навън приближи 27-годишния българин до крайния триумф, само че негова неточност върна левичаря в мача. Григор стигна до мачбол, който беше отразен от Вердаско, само че при втория опит Григор принуди испанеца да сгреши след дълготрайно разиграване.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР